Sığır Besi Yemi Pelet
ERTELEME DUYURUSU
BİLİNDİĞİ ÜZERE TÜM DÜNYADA ETKİLİ OLAN KORONA VİRÜS (COVİD-19) SALGINI KAPSAMINDA DEVLETİMİZİN ALMIŞ OLDUĞU ACİL TEDBİRLER UYGULANMAYA BAŞLAMIŞTIR. KONYA VALİLİĞİ İL TİCARET MÜDÜRLÜĞÜNÜN İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZIN 16.03.2020 TARİH VE B5361 SAYILI CORON VİRÜS TEDBİRLERİ KONULU YAZISINA İSTİNADEN 28.03.2020 TARİHİNDE YAPILMASI GEREKEN GENEL KURULUMUZ İLERİ BİR TARİHE ERTELENMİŞTİR. YENİ YAPILACAK GENEL KURUL […]
HUBUBAT, BAKLAGİLLER VE YAĞLI TOHUMLAR LİSANSLI DEPO TEBLİĞİ
Amaç MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, standartları belirlenen ürünün emniyetli ve sağlıklı koşullarda depolanmasını ve ürün senetleri vasıtasıyla ticaretinin kolaylaştırılmasını sağlamaktır. Kapsam MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, ürünün depolanacağı lisanslı depolarda bulunması gereken asgari niteliklere ve depolama hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar ile lisanslı depoculuk faaliyetlerine […]
Brusella
Brusella: Hayvan ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Tehlike Brusella, hayvanlarda yaygın olarak görülen ve insanlara da bulaşabilen ciddi bir hastalıktır. Ülkemizde hem sığırlarda hem de koyun-keçilerde sıkça karşılaşılan bu hastalık, özellikle Brusella melitensis (koyun ve keçilerde) ve Brusella abortus (sığırlarda) türleriyle kendini gösterir. Bulaşma Yolları ve Risk Faktörleri Brusella, genellikle enfekte […]
VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU
Kanun No. 5996 Kabul Tarihi: 11/6/2010 BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Kanunun amacı, gıda ve yem güvenilirliğini, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahını, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunması da dikkate alınarak korumak ve sağlamaktır. Kapsam […]
TOHUMCULUK KANUNU
Kanun No. 5553 Kabul Tarihi : 31/10/2006 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç MADDE 1 – Bu Kanunun amacı; bitkisel üretimde verim ve kaliteyi yükseltmek, tohumluklara kalite güvencesi sağlamak, tohumluk üretim ve ticareti ile ilgili düzenlemeleri yapmak ve tohumculuk sektörünün yeniden yapılandırılması ve geliştirilmesi için gerekli olan düzenlemeleri gerçekleştirmektir. […]
ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Arı Yetiştiriciliğinde Başarı İçin Temel Adımlar Başarılı ve verimli arı yetiştiriciliği, doğru adımların atılmasıyla mümkündür. Bu adımların en önemlisi, bulunduğunuz bölgeye uygun, genetik potansiyeli yüksek ve verimli damızlık arıların seçilmesidir. Türkiye’nin zengin iklim çeşitliliği ve florası, arıların çevresel koşullara uyum sağlama süreçlerini etkileyerek her bölgeye özgü farklı fizyolojik ve davranışsal […]
KUŞ GRIBI
Kuş Gribi (Avian Influenza, Tavuk Vebası, Pestis Avium, Bird Flu) Kuş gribi, evcil ve yabani kanatlılarla memelilerde solunum ve sindirim sistemine zarar vererek yüksek bulaşıcılık ve ölüm oranıyla dikkat çeken bir hastalıktır. İlk kez 1878 yılında İtalya’da tanımlanmış ve “tavuk vebası” olarak adlandırılmıştır. 1901’de hastalığın bir virüsten kaynaklandığı tespit edilmiş, […]
HAYVANLARDA TUBERKULOZ
Hayvanlarda Tüberküloz: Zoonotik Bir Tehdit Tüberküloz, hem hayvanları hem de insanları etkileyebilen, zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşabilen) bir enfeksiyon hastalığıdır. Hayvanlarda özellikle akciğerler ve dokular üzerinde kronik ve bulaşıcı etkiler gösterir. Sığırlarda oldukça yaygın olan bu hastalığın etken maddesi, hareketsiz ve pozitif özellikte bir bakteri olan Mycobacterium bovis’tir. Bu bakteriler, 1,5-4 […]
ORGANIK TARIM
Organik tarım, çevre dostu bir üretim yöntemi olup, kimyasal gübreler, tarım ilaçları ve genetik mühendislik uygulamalarından kaçınılarak yapılan tarım faaliyetlerini kapsar. Organik tarımda, ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması, hasat edilmesi, işlenmesi, tasnif edilmesi, ambalajlanması, etiketlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve nihayetinde tüketiciye ulaşması gibi tüm aşamalarda doğal yöntemler kullanılır. Bu süreç, kimyasal maddeler […]